Подобно на българските политици, които осъдиха отказа на Нидерландия и Австрия

...
Подобно на българските политици, които осъдиха отказа на Нидерландия и Австрия
Коментари Харесай

Нов призив от ЕП за приемането ни в Шенген и възмущение в Букурещ заради блокадата

Подобно на българските политици, които осъдиха отхвърли на Нидерландия и Австрия да ни позволен за Шенген, възмущението си изрази и румънският министър председател Николае Чука. Румъния има законовите упования да се причисли към европейското Шенгенско пространство с отворени граници, сподели той.

Освен това Чука отхвърли като неоправдани изказванията на Австрия, че страната е елементарен портал за влизането на незаконни мигранти.

Чука сподели че Румъния има справедливи причини за готовността си да се причисли към Шенген, а ангажимент на Букурещ е да способства за европейската сигурност сподели Чука. Доказахме го през годините и както и в рецесията с мигрантите от Украйна, сподели още той.

Лидерите на 4 групи от Европейския парламент приканиха министрите на правораздаването и вътрешните работи от блока да поддържат България, Румъния и Хърватия за приемането им в Шенген.

Европейската национална партия, Групата на социалистите и демократите, " Обнови Европа " и Зелените са изпратили писмо до министрите преди решаващото им съвещание, на което ще прегледат влизането на трите страни в Шенгенската зона.

Евродепутатите означават, че страните са изпълнили всички условия за присъединение и задържането им в чакалнята може да провокира неодобрение измежду жителите.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР